магазин за климатици


Daikin печели поредната си награда за дизайн

Daikin спечели наградата за дизайн 'червена точка'('red dot award') с изложбения си щанд на реномираното изложение за климатична техника в немската провинция Нордрайн-Вестфален. 'Зеленият щанд', който е изграден изцяло от екологични материали успя да впечатли международното жури в категорията 'Eventdesign'. Единствената по рода си концепция показва смелата и ясна позиция на Daikin по темата за устойчивостта на технологиите, използвани за отопление и охлаждане и дори подчертава своята основна роля в нея.

Messe 1  Messe 2

На международното специализирано изложение за климатична и отоплителна техника 'Chillventa' Daikin доказа благодарение на необикновената концепция на щанда си с название 'Ефективността е нашата природа', че понятията устойчивост и креативност идеално се допълват. Сивото изложбено хале с площ над 460 м2 се превърна в оживена и приятна точка за комуникация, за което допринесе употребата на естествени материали като дървета, трева, камъни и мъхове при изграждането на щанда. С този ход Daikin изтъкна на преден план загрижеността си за околната среда. Мотото на тази концепция е 'Само взети назаем', защото след приключване на изложението една част от елементите на щанда ще бъдат върнати там, откъдето са били наети, а останалите ще бъдат запазени и използвани на други изложения. Например използваните дървета са върнати обратно на притежателя им - висока изкуствена градина с въжета в Германия(от немски Hochseilgarten - виж този линк), а зелените тревисти площи са наторени, за да могат да се използват за основа в различни градини.

Именно със 'зелената изложбена концепция' Daikin изразява явно намерението си устойчивост на техниката и опазване на околната среда и осъществява важен принос за редуциране на вредните емисии СО2 в отрасъла на климатичната техника.

                                    Award