магазин за климатици


Бъдещето на климатичната инсталация

Хората по целия свят са загрижени за устойчивостта и опазването на околната среда. Климатичната индустрия полага все по-големи усилия, за да разработи нов дизайн и технологии, които да бъдат крачка към превръщането на климатиците в едно по-ефективно решение за цялостна климатизация и същевременно да имат по-малко въздействие върху околната среда.

Излишно е да се споменава, че не е лесна задача да се намери точния баланс между тези неща. Има няколко характеристики, които всеки техник трябва да разглежда: ефективност, потреблението на енергия, екологичност, технология, достъпност и дизайн. Когато един от тези фактори е пропуснат, климатикът най-вероятно няма да бъде успешен на пазара.

Съществуват обаче някои интересни идеи, които заслужават внимание. Пример за това е футуристично изглеждащатa, с форма на дърво, климатична система. Нейната идея е доста проста, но ефективна. По същество тя използва топлината на земята и технологията Aquifer Thermal Energy Storage (ATES). Клоните регулират и контролират посоката на въздушния поток и разпространението на филтрирания чист въздух в рамките на по-широк кръг в сравнение с традиционните климатици.

Следващият проект се нарича “Fresco Di Lana” и е разработен от Laura Boff. Този климатик е направен от вълна, която филтрира горещ въздух и охлажда въздуха, който влиза в дома Ви. Водна помпа, запазва влажността на въздуха, и така се стига до следващата функция: закрита вертикална градина. Тя е предназначена да осигури перфектни условия на околната среда не само за вас, но също така и за растения, които могат да растат в "джобове" на вълната.

Един от най-футуристичните дизайни е създаден в Китай и е наречен Habitat 2020.