магазин за климатици


Избор на климатик – необходимост и риск

 2010-07-31

16:38:49

Всички знаем, че климатиците в дома и офиса са нещо повече от поредната придобивка. Тези уреди, правещи живота ни по-лесен и зиме, и лете, са една дългосрочна инвестиция, която изисква време и усилия от страна на купувача. Ако решите да си купите телевизор, например, Вие мислите колко да е голям, взимате впредвид контраст на екрана, търговска марка, сервизно обслужване и др. Дали е същото, ако решите да смените стария климатик с нов, по-фунционален и енергоефективен? Първа покупка на климатик-не се страхувайте, а планирайте смело!

Полезни съвети за избор на климатик:

  • Уверете се, че закупувате инвенторен климатик и той напълно съответства на нуждите Ви.
  • Уверете се, че сте взели предвид квадратурата на стаята, в която ще монтирате климатика.
  • Прочетете внимателно всички детайли относно Вашия климатик и ранжирайте селектираните климатици по температурен диапазон на работа. Един лесен начин за планиране на покупката на климатик е: калкулирайте цената, която може да заплатите, изберете бранд-лидер в бранша или такъв, който съответства на Вашите изисквания, проверете екстрите към съответните модели, температурен диапазон на работа.
  • Обърнете внимание на коефицента на преобразуване(СОР) - ако тази характеристика на климатика е под 4.00 СОР, то първо няма да е икономичен и няма да работи с достатъчно мощност. Не подценявайте факта, че колкото е по-голям един климатик, толкова повече му намалява коефициента на преобразуване.
  • Запознайте се с параметрите на излъчвания шум
  • При избор на търговец, не пропускайте да обърнете внимание на монтаж, сервизно обслужване и допълните услуги, защото именно допълнителната стойност, която един търговец може да ви даде го отличава от многото търговци на климатична техника. Добрите търговци на климатици ще Ви предложат безплатна консултация и оглед, за да Ви помогнат при избора на климатик, отговарящ на Вашите критерии за качество, цена и функционалност.